5 essentiële tips voor het bepalen van jouw volgende bestemming!

Je kent het gevoel wel: ineens zie je overal mooie plaatjes van verre stranden, en al je vrienden lijken ineens op stedentrip te gaan. Het gaat kriebelen: ook jij wil weer op reis! Dit staat ook wel bekend als Tripophobia:

‘The fear of not having any travel trips currently booked’.

Maar het plannen van een nieuwe reis is dan ook niet iets om lichtzinnig over te doen, deze voorbereiding is essentieel om jouw trip tot een succes te laten komen. Hieronder delen we wat tips met je die je kunnen helpen in het kiezen van je volgende bestemming:

1. Wat voor type vakantieganger ben je?

Er zijn verschillende soorten vakantiegangers: van backpackers tot trolleytrackers, en van actievelingen tot strandhangers. En dat is allemaal prima! Het is alleen van belang om van te voren vast te stellen bij welk type jij hoort, zodat je je zoektocht al enigszins kan verkleinen. Dit van te voren vast stellen voorkomt ook mogelijke teleurstelling tijdens de reis zelf. Stel je voor dat je behoefte hebt aan een actieve vakantie met veel hiken en bewegen, maar dit op plaats van bestemming helemaal niet mogelijk blijkt te zijn.

2. Wat is je budget?

Dit punt is ook niet geheel onbelangrijk: je budget. Door voor jezelf van te voren een budget op te stellen dat je maximaal wilt/kunt uitgeven voor deze vakantie, zorg je voor afkadering. Hierdoor is het makkelijker zoeken naar een bestemming die binnen deze prijsrange valt. Tip: dichtbij is niet altijd goedkoper! Soms is het onder de streep goedkoper om juist een duurder ticket te kopen en hiermee verder weg te gaan, simpelweg omdat de levenskosten van sommige landen nou eenmaal een stuk lager liggen. Dus als je eenmaal op plaats van bestemming bent aangekomen, zijn de kosten voor onderdak en eten goed te doen. Dit kun je het beste van te voren even uitzoeken, om zo te kijken of dit binnen je budget valt!

3. In welke periode wil je gaan?

Het is over het algemeen bekend dat het reizen buiten het hoogseizoen stukken voordeliger kan zijn. Maar niet alleen dat, het kan je ook een hoop wachttijd en drukte schelen. Wel zo lekker als je het perfecte plaatje probeert te schieten! Het is ook belangrijk om na te gaan wat voor weer het zal zijn op de plaats van bestemming in deze periode, dit kan namelijk nogal verschillen. Zo is het voor bestemmingen in Azie raadzaam om na te gaan wanneer het regenseizoen of ‘Monsoon’ precies plaatsvindt: zo voorkom je dat je vakantie in het water valt, letterlijk!

4. Met wie reis je?

Reis je met een partner of gezelschap, of juist solo? Ook dit kan de keuze van je bestemming zeker beïnvloeden. Mocht je met iemand anders of meerdere mensen reizen, dan is het handig om de eerste drie punten te bespreken, en na te gaan of jullie voorkeuren overeenkomen. Het zal je namelijk niet verbazen dat een grote ergernis is van reizen met een ander/anderen het niet eens kunnen worden over wat te doen tijdens de vakantie. Stel dit dus van te voren al vast, en zorg dat je op de hoogte bent van elkaars wensen. Reis je in je eentje? Dan wil je van te voren alvast wat onderzoek doen naar landen waar dit (minder) goed kan.

5. Wat wil je uit je vakantie halen?

Soms heb je een vakantie nodig om eens echt helemaal tot rust te komen, en soms wil je je culturele zintuigen prikkelen. Zit je helemaal in de knoop  en weet je even niet meer wat je met je huidige situatie aanmoet? Er even tussenuit gaan en leven in een nieuwe omgeving kan je dan het nodige perspectief bieden. Bedenk dit dus ook goed als je met deze insteek een reis wil boeken, niet elke bestemming kan jou bieden waar je behoefte aan hebt.

Al met al is het kiezen van de juiste bestemming dus afhankelijk van verschillende factoren die samenkomen. Denk hier dan ook rustig over na voor je reis begint. Met behulp van deze 5 tips zorg je er in ieder geval voor dat je de juiste bestemming kiest.

Happy traveling!

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *