Backpack inpakken 101

Het gaat bijna gebeuren! Je reis komt dichter- en dichterbij, en zo langzamerhand is het tijd geworden om je spullen te pakken. Aangezien je alles op je rug mee zult moeten dragen, is het van belang dat je hier goed over nadenkt. Ten eerste moet je een goede, betrouwbare backpack kopen die bij je lengte en postuur past, maar ook de inhoud van je tas is niet geheel onbelangrijk. Hieronder wat punten die je kunnen helpen bij dit proces.

  • Pak niet te veel in. Dit is een valkuil voor velen: je backpack is groot, dus je stopt ‘m gemakkelijk tot de nok toe vol met spullen! Doe dit vooral niet, en beperk je alleen tot de echt noodzakelijke spullen. Trust me, je zult me later dankbaar zijn als je 4 uur achter elkaar met je backpack op je rug loopt.
  • Wat voor weer is het op de plaats van bestemming? Is het koud, denk dan aan laagjes, die je gemakkelijk aan en uit kunt doen. Is het juist warm, vergeet dan ook niet te kijken naar de temperatuur ‘s avonds en ‘s nachts. Het koelt vaak behoorlijk af, en een trui of jas is dan wel lekker.
  • Hoe lang ga je op reis en kun je tijdens je reis gebruik maken van een wasmachine? Je kunt het beste denken in setjes, en genoeg shirts,shorts en ondergoed meenemen voor tenminste de helft van je reis. Vaak kun je in hostels gebruik maken van een wasmachine (tegen betaling) en in hotels bieden ze vaak een wasservice aan. Hierdoor kun je halverwege weer door met schone kleding, zonder dat je het allemaal mee moet zeulen.
  • Wat voor activiteiten heb je gepland staan? Mocht je veel actieve dingen willen doen, dan is de kans groot dat je kleding sneller vies of stoffig wordt. Houdt hier rekening mee, en pak wat extra’s voor de zekerheid.
  • Slaap je in een hostel? Dan kan het veel geld schelen om je eigen beddengoed/handdoeken in te pakken.
  • Vergeet ook geen travelbag aan te schaffen. Hierin kun je je backpack doen tijdens de vliegreis. Dit zorgt voor bescherming en ook veiligheid. Een cijferslot is ook een must, hiermee bescherm je je spullen tegen diefstal.
  • Zorg er ook voor dat je je vloeistoffen goed verpakt, en onder in je backpack zitten. Mochten deze gaan lekken, dan wil je niet dat je hele tas eronder zit!
  • Denk ook na over de medicijnen die je eventueel nodig zult hebben. Je gaat immers naar een ander land met een ander klimaat en andere eetgewoonten, hygiene voorschriften en (mogelijk) insecten. Zo zijn DEET en Imodium geen overbodige luxe. Beter mee verlegen dan om verlegen!

Zo lang je deze punten in je achterhoofd houdt tijdens het inpakken van je backpack, zul je gegarandeerd goed voorbereid op reis gaan! En, vergeet niet, vaak kun je op de plek van bestemming ook nog een hoop kopen šŸ˜‰ .

Happy traveling!

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *