Een goedkope stedentrip in Europa

Het maken van een citytrip is de uitgelezen kans om er even tussenuit te gaan. Het mooiste van alles is dat een leuke stedentrip helemaal niet duur hoeft te zijn! Je kunt relatief gemakkelijk een goedkope stedentrip maken zolang je het maar een beetje slim plant. Hieronder een aantal tips zodat je voor een prikkie een paar dagen weg kunt.

Goedkope stedentrip in Europa

Binnen Europa zijn er meer dan genoeg leuke en goedkope stedentrips waar je naartoe kunt. Iedere bestemming is weer anders, en heeft zijn eigen charmes. Zo zijn er bekende steden als Londen, Parijs of Rome waar de prijzen hoger liggen, en je veel andere toeristen tegen zult komen. Maar los van deze steden heeft Europa nog zoveel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld eens aan minder bekende steden als Boedapest, Riga, Zagreb of Praag. Door niet naar de grote trekpleisters te gaan ontloop je het grote publiek, en ben je vaak goedkoper uit omdat het minder toeristisch is.

Goedkope vliegtickets

Het reizen naar je bestemming wordt vaak gezien als een grote kostenpost voor je stedentrip, maar hoeft dit helemaal niet te zijn! Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg luchtvaartmaatschappijen die goedkope vluchten binnen Europa aanbieden. De truc is om wel op het juiste moment te boeken, zodat je een ticket kunt bemachtigen voor een goede prijs. Zorg ervoor dat je al enige tijd van te voren een ticket boekt, dit scheelt vaak enorm in prijs. Hier geldt vaak: hoe vroeger, hoe beter. Als je goed op de aanbiedingen let, kun je voor een paar tientjes al een ticket op de kop tikken.

Het helpt ook enorm als je niet van te voren een bestemming in gedachten hebt, maar op dat moment kijkt wat er (goedkoop) wordt aangeboden. Met een beetje flexibiliteit kun je al een hoop besparen.

Wil je in de stad zelf ook geld besparen: kies dan voor een bus of tram in plaats van een (vaak dure) taxi. De stad per voet verkennen is helemaal gratis, gezond en zo zie je ook nog eens heel veel!

Verblijf in een hostel

Daarnaast is het ook slim om ruim van te voren een appartement te boeken. Hotels zijn vaak duurder dan appartementen, dus voor een goedkope stedentrip kun je deze het beste vermijden. Een appartement is makkelijk en goedkoop te boeken via bijvoorbeeld Airbnb. Vaak zit je voor een klein prijsje al midden in de stad! Bovendien is een voordeel van Airbnb dat je meteen al in contact komt met een local, die je over alle ins en outs van de stad kan vertellen. De locals weten vaak de goedkope en leuke eettentjes en mooie minder toeristische delen van de stad te vinden. Met deze tips kun je goedkoop leuke dingen doen in de stad.

Free walking tour

Sommige activiteiten kunnen behoorlijk prijzig uitvallen. Je kunt bijvoorbeeld een uitstapje plannen of dure attracties bezoeken. Maar er zijn ook een hele hoop leuke dingen die je gratis kunt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld free walking tours waaraan je gratis deel kunt nemen. Hierbij neemt een local je mee door de stad en laat je alle mooie plekjes zien. Niet alleen leer je zo de stad kennen door de ogen van een local, maar ook leer je zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen!

Mocht je geen zin hebben om met een groep door de stad te gaan, dan kun je ook zelf een tour of wandeling doen. Zo kun je voor de meeste steden de city guide van Lonely Planet gratis downloaden op je telefoon, die je offline ook kunt bekijken. Hierin staan een hele hoop leuke tips voor musea, restaurants en bezienswaardigheden.

Ga niet in de drukke periodes

Als laatste tip is het belangrijk om te kijken naar de periode waarin je op citytrip wilt gaan. Voor een goedkope stedentrip kun je het beste de drukke periodes als kerst en pasen vermijden, omdat er dan veel meer mensen op citytrip willen.

Ook is het vaak veel goedkoper om doordeweeks te vliegen, bijvoorbeeld op dinsdag of donderdag. Goedkope tickets ga je meestal niet op vrijdagen of  in het weekend vinden, omdat deze veel meer gewild zijn dan tickets voor doordeweeks.

Hopelijk helpen deze tips je met het plannen van een leuke en goedkope stedentrip binnen Europa! Met een slimme planning en enige flexibiliteit hoeft een citytrip helemaal niet duur te zijn.

Happy traveling!

 

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *