Goedkope vliegtickets boeken

Vaak zijn de kosten van een vliegticket de grootste kostenpost tijdens een vakantie. Maar ongeacht of je op wereldreis gaat, of juist een stedentripje wil plannen, zijn er een aantal tips bij het vliegtickets boeken om goedkope tickets te scoren! Hieronder een aantal tips die jou kunnen helpen bij het vinden van goedkope vluchten.

Wees flexibel tijdens het vliegtickets boeken

Als je graag goedkoop wil vliegen is het raadzaam om erg flexibel te zijn. Zo ga je waarschijnlijk de beste deals voor een goedkoop ticket vinden als je nog geen bestemming of datum in gedachten hebt. Zolang je hierin flexibel bent, kun je nog veel kanten op, en zo dus een goede deal vinden voor goedkope vliegtickets. Vaak hebben vliegsites ook opties voor flexibiliteit, die verschillende bestemmingen of data kunnen weergeven in de zoekresultaten tijdens het vliegtickets boeken.

Check de verschillende aanbieders

Voor het vinden van een goedkoop ticket is het belangrijk om goed onderzoek te doen, en verschillende aanbieders te vergelijken en in de gaten te houden. Want verschillende aanbieders hebben vaak ook verschillende prijzen. Door dit van te voren goed te monitoren weet je zeker dat je de scherpste prijs hebt en een goedkoop ticket kunt boeken. Een goede tool voor het vinden van een prijsoverzicht is Google Flights, waarbij je per bestemming de prijs kunt inzien per periode. Je kunt dan meteen boeken, maar raadzaam is om eerst bij aanbieders als Skyscanner.nl en Vliegtickets.nl te kijken naar de prijzen.

Alternatieve routes met meerdere stops en Open Jaw

Naast flexibiliteit wat betreft data en bestemmingen, kan het ook voordelig zijn om naar alternatieve routes te kijken. Zo maak je vaak een extra stop op een ander vliegveld. Dit kan een hoop geld schelen, maar duurt wel langer. Als je dat niet erg vindt is dit een goede optie. Wat ook interessant is om de tussenstop te verlengen qua tijd, en enkele dagen in de desbetreffende stad/land te blijven. Hierdoor zie je nog meer! Houd wel rekening met een eventueel visum en vaccinaties die je nodig kunt hebben.

Het concept ‘Open Jaw’ houdt in dat je van verschillende vliegvelden aankomt en weer vertrekt. Door een andere luchthaven te kiezen voor vertrek dan aankomst kun je een hoop geld besparen. Dit is echter niet handig als je met de auto moet komen en dus je auto moet parkeren op een luchthaven.

Combineer verschillende airlines, en boek bij de airline zelf

Op een vlucht naar een verre bestemming kan het lonen om verschillende airlines te combineren, en losse tickets bij de luchtvaartmaatschappij zelf te boeken. Doordat je losse tickets boekt bij de vliegmaatschappij kun je vaak goedkope vluchten vinden. Wel moet je hierbij genoeg tijd inplannen voor een overstap, want als je deze mist zul je ook zelf een oplossing moeten vinden.

Voor kortere vluchten zoals bij stedentrips is het verstandig om direct te boeken vanaf de aanbieder zoals RyanAir of Easyjet. Doordat er geen derde partij tussen zit scheelt dit vaak een hoop geld en kun je dus goedkoop vliegen.

Vlieg op dinsdag, woensdag of donderdag

Onderzoek heeft uitgewezen dat de goedkoopste dagen om te vliegen op dinsdag, woensdag en donderdag zijn. Op deze dagen zijn er namelijk veel minder zakelijke reizigers, en dus is het aanbod van tickets groter, en gaat de prijs omlaag. Hier geldt weer, een beetje flexibiliteit kan je een hoop geld besparen!

Schrijf je in voor nieuwsbrieven en zet een prijsalarm

Vaak hebben reiswebsites en luchtvaartmaatschappijen een nieuwsbrief waarin ze goede deals voor goedkope vluchten delen. Het volgen van deze nieuwsbrieven kan je dus naar goedkope tickets leiden. Ook hebben websites vaak een prijsalarm, dat je kunt instellen op de gewenste bestemming en datum. Als de ticketprijzen dan voor deze data omlaag gaan, krijg je hiervan een melding en kun je snel goedkope vliegtickets boeken!

Kijk ook eens naar alternatieve luchthavens

Als laatste tip is het verstandig om ook te kijken naar alternatieve luchthavens. Hoewel Schiphol en Eindhoven airport wellicht het meest voor de hand liggen, hebben luchthavens zoals Düsseldorf en Brussel ook vaak scherpe aanbiedingen. Deze luchthavens zijn ook goed bereikbaar en kunnen je dus veel geld besparen en goedkoop vliegen. Er rijden ook bussen vanaf plaatsen in Nederland naar deze luchthavens toe, dus dat hoeft geen probleem te zijn!

Happy traveling! 

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *