Het kiezen van goedkope accommodatie: kijk eens naar een backpacker hostel!

Het kiezen van je accommodatie kan nogal eens voor moeilijkheden zorgen. Het vinden van goedkope accommodatie is namelijk niet altijd makkelijk. Ben je op zoek naar goedkope deals? Dan kun je waarschijnlijk het beste kijken naar een backpacker hostel. Een hostel boeken kun je van te voren doen, maar vaak ook als je al op de plek van bestemming bent. Hoe je het ook wilt aanpakken, hieronder een aantal tips voor het goedkoop overnachten in een hostel terwijl je op reis bent.

Een hostel boeken: backpacker hostel of budget hostel?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten hostels zijn: de goedkope hostels, of een budget hostel, waar je voor een paar euro per nacht kunt slapen, en de minder goedkope hostels, waar je iets meer betaalt voor waarschijnlijk ook iets meer luxe. Het verschilt ook per bestemming wat de prijs van een overnachting is, in Azië zal dit namelijk een stuk lager liggen dan in Europa.

De voor- en nadelen van slapen in een hostel

Er zitten veel voordelen aan slapen in een hostel. Als je goedkoop wilt overnachten, is een budget hostel namelijk een goed idee: er zijn veel goede aanbiedingen en goedkope deals. Naast dat zo’n overnachting goedkoop is, is het ook heel gezellig. Je ontmoet in een backpacker hostel vaak andere backpackers en reizigers, die een vergelijkbare reis maken. Dit eindigt vaak in gezellige avondjes, en samen verder reizen of bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast bieden hostels vaak goedkope services aan, zoals ontbijt of wasservice. Ook zijn de mensen die er werken vaak vriendelijke locals, die je de beste (budget) tips kunnen geven!

Maar het slapen in een hostel is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er namelijk wel rekening mee houden dat het slapen in een budget hostel er ook voor zorgt dat er veel andere mensen zijn en je dus weinig privacy zult hebben. Daarnaast kan het nog wel eens voorkomen bij de goedkope hostels dat de hygiëne standaarden iets minder zullen zijn dan je wellicht gewend bent. Maar als je je hierop voorbereid en op instelt hoeft dit geen probleem te zijn.

Je overnachting van te voren boeken of niet?

Het kan soms verstandig zijn om je hostel van te voren te boeken, om zo te voorkomen dat je voor een dichte deur staat op het moment dat je arriveert. Daarnaast kan het zo zijn dat als je vroeg boekt een goede deal hebt en zo goedkope accommodatie kunt vinden.

Maar sommige reizigers kiezen ervoor om niet van te voren een overnachting te boeken, maar om dit op het moment zelf te doen. Het voordeel hiervan is dat je een stuk flexibeler bent in je reisschema, en dat je ter plekke het hostel kunt bekijken en inspecteren.

Waar kun je het beste een hostel boeken?

Door op sites als booking.com en hostelworld.com te boeken, kun je er vaak van uit gaan dat het met de kwaliteit van het hostel wel goed zit. Omdat er veel mensen via zulke sites boeken, zullen er ook veel reviews achtergelaten worden, en zo kun je dus een goed beeld krijgen van het hostel. Het is daarom om altijd aan te raden om naar de foto’s en reviews van anderen te kijken op sites en google.

Overnachten op vakantie hoeft dus helemaal niet duur te zijn! Er zijn genoeg goedkope deals te vinden, en er is vaak genoeg goedkope accommodatie beschikbaar, zoals goedkope hostels. Niet alleen voordelig, maar ook nog eens heel gezellig!

Happy traveling! 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *