Low-budget reizen

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is het ook met een klein budget mogelijk om een mooie reis te maken. Goedkoop rondreizen vereist alleen wat meer aandacht en een goede planning, maar als je dit eenmaal voor elkaar hebt kun je zeker goedkoop op vakantie! Goedkoop een vakantie boeken hoeft niet te betekenen dat je concessies moet doen op andere gebieden, je moet het alleen slim aanpakken. Hieronder een overzicht met tips om goedkoop op vakantie te gaan.

Last minutes aanbiedingen

Een van de meest bekende tips voor goedkoop reizen is waarschijnlijk wel het boeken van goedkope last-minutes. Doordat je tot het laatste moment wacht met het boeken van een reis, zijn vliegmaatschappijen en reisorganisaties erbij gebaat om nog zoveel mogelijk goedkope last minutes te verkopen. Hierdoor is de prijs vaak erg laag, en kun je voor een klein prijsje goedkoop op vakantie. Nu worden zelfs de meest verre reizen goedkoop en betaalbaar! Het boeken van een last minute vakantie is dan ook een goede optie. Vaak vind je online de goedkoopste last minute reizen.

Backpacken

Ook backpack reizen zijn vaak voordelig. Omdat je je tas op je rug draagt ben je erg mobiel en kun je je makkelijk verplaatsen van plek naar plek. Dit zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan een locatie en dus makkelijk in de goedkoopste accommodatie kunt verblijven. Ook qua vervoer ben je vaak voordeliger uit, met een bus of tuktuk. Door deze flexibiliteit kun je goedkoop backpacken. Daarnaast ontmoet je tijdens het backpacken vaak andere backpackers, met wie je de kosten van vervoer en kunt delen. Naast dat je door backpacken goedkoop op vakantie kunt en het een uitstekende manier is voor low budget reizen, is het ook enorm gezellig!

Goedkope hostels

Door het kiezen van een hostel in plaats van een duur hotel kun je ook al een hoop geld besparen. Een hostel kamer deel je vaak met andere reisgenoten, waardoor je per bed betaalt en niet voor een hele kamer. Dit is niet alleen een tip voor low budget reizen, maar ook nog eens heel gezellig omdat je veel nieuwe mensen leert kennen die ook goedkoop backpacken. Hou er wel rekening mee dat dit niet voor iedereen geschikt is. Mocht je bijvoorbeeld gehecht zijn aan je privacy, dan kun je beter een priv├ękamer of hotel boeken. Dit past natuurlijk niet zo in het plaatje van low budget reizen.

Organiseer het zelf

Een laatste tip voor goedkoop rondreizen is het zelf organiseren van je reis. Vaak is het een stuk voordeliger om je eigen reis uit te zoeken en plannen, dan een kant-en-klare reis bij het reisbureau te boeken. Niet alleen kun je zo goedkoop op vakantie, je hebt ook veel meer vrijheid bij het uitstippelen van je reisplan.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen bij het vinden van een goede deal, zodat je goedkoop op vakantie kunt, en zo nog meer van je vakantie kunt genieten! Een mooie reis maken hoeft echt niet duur te zijn, en met deze tips worden zelfs verre reizen goedkoop!

Happy traveling!

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *