Slim reizen met alleen handbagage

Vaak kan het een hoop in kosten schelen als je alleen handbagage boekt voor je reis. Daarnaast mag je deze koffer meenemen in het ruim, en hoef je bij aankomst dus niet te wachten op je koffer op de bagageband. Hoewel het soms onmogelijk lijkt, is het zeker mogelijk om alleen met handbagage te reizen. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om met alleen handbagage op reis te gaan.

Check de regels van de luchtvaartmaatschappij

De afmetingen van de koffer verschillen per luchtvaartmaatschappij. Daarom kun je het beste van te voren goed checken aan welke voorschriften je moet voldoen. Je wil namelijk niet op het vliegveld extra moeten betalen voor een te grote koffer.

Vaak mag je bij luchtvaartmaatschappijen nog een klein tasje mee als handbagage. Hier kun je handig gebruik van maken door je belangrijke documenten zoals een paspoort en portemonnee in te doen. Dit houdt het lekker overzichtelijk.

Neem alleen het noodzakelijke mee

Het is verleidelijk om je hele koffer vol te stoppen met spullen die je wellicht nodig kunt hebben. Maar vaak resulteert dit in een zware koffer, en allemaal spullen die je helemaal niet gebruikt. Vaak helpt het om per dag te bedenken wat je nodig hebt en aan wilt trekken. Vergeet ook niet dat je vaak onderweg ook je kleding kunt wassen, zodat je niet te veel mee hoeft te nemen.

Denk goed na over vloeistoffen en batterijen, berg ze op dat je er makkelijk bij kunt

Een nadeel van alleen met handbagage reizen is dat je maar maximaal 1 liter aan vloeistoffen mag meenemen, verdeeld over 10 flesjes van 100ml. Denk hier goed over na, zo kun je mini’s meenemen, of met je reisgenoten afspreken wie wat meeneemt. Daarnaast is het verstandig om je vloeistoffen en andere elektronische apparaten bovenin je koffer te stoppen, zodat je deze er gemakkelijk uit kunt halen bij de douane.

Kleding oprollen en in vacuüm zakken

Vaak neemt je kleding toch de meeste ruimte in beslag in je koffer. Een handig trucje om dit zo efficiënt mogelijk in te delen is om je kleding op te rollen. Door het op te rollen bespaar je niet alleen veel ruimte, maar blijft je kleding ook nog kreukvrij! Een andere optie is om je kleding in vacuüm zakken te verpakken. Door de lucht eruit te halen, spaar je hiermee ruimte. Ook is het lekker overzichtelijk om al je kleding in zakken verpakt te hebben.

Trek dikke truien aan en grote schoenen

Als je met alleen handbagage reist, dan heb je maar beperkt de ruimte in je koffer. Om toch zoveel mogelijk mee te nemen kun je je grootste kledingstukken al aantrekken tijdens de reis. Door laarzen en dikke truien aan te trekken, bespaar je ruimte, en heb je het lekker warm in het vliegtuig!

Geen boeken maar een e-reader

Mocht je van lezen houden en van plan zijn dit ook op vakantie te doen, dan kun je eens nadenken over de aanschaf van een e-reader. Met een e-reader kun je vrijwel alle boeken lezen die je wilt, zonder het gesleep met zware koffers!

Hopelijk kun je door het volgen van deze tips gemakkelijk met alleen handbagage reizen. Dit scheelt je geld, tijd en moeite.

Happy traveling!

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *