In een eerder blog schreef ik al eens over het boeken van goedkope vliegtickets. Veel van de tips die ik hier gegeven heb, gelden ook voor het boeken van vliegtickets voor je exchange naar het buitenland. Toch zijn er enkele andere factoren waar je rekening mee kunt houden en heb ik wat tips voor je waarmee je nóg meer kunt besparen.

Flexibel zijn en combineren

Zoals al in mijn eerdere blog beschreven, is het super belangrijk om flexibel te zijn. Dit kan je soms wel honderden euro’s besparen! Ook kun je ervoor kiezen om tickets van verschillende airlines met elkaar te combineren om zo tot een goedkopere reis te komen.

Enkele reis of retour?

Over het algemeen zijn retourtickets een stuk goedkoper dan enkele tickets. Wanneer je een langere periode naar het buitenland gaat kan dit echter best lastig zijn. Vaak weet je nog niet precies wanneer je terug wilt gaan na het einde van het semester, wellicht wil je nog wel reizen en vertrek je zelfs vanuit een ander land! Mocht je plannen hebben om nog te gaan reizen na je exchange, zou ik je alsnog aanraden om een retourticket te boeken naar en van je exchange-bestemming. De terugreis kun je dan bijvoorbeeld een maand na het eindigen van je semester laten plaatsvinden, afhankelijk van hoe lang je zou willen gaan reizen. Vaak kun je je bagage tijdens je reis voor een langere tijd op laten slaan in bijvoorbeeld bagagekluizen. Ben je eenmaal op exchange en besluit je om toch niet meer te gaan reizen? Dan kun je altijd nog een los ticket naar huis boeken. Je bespaart dan natuurlijk weer geld door het feit dat je alsnog niet bent gaan reizen.

Automatisch de beste aanbiedingen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zoeken naar de beste aanbiedingen hoef je tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer zelf te doen. Jelmer de Boer legt in zijn blog uit hoe je zelf ‘internet robotjes’ bouwt die voor jou reisblogs en -websites afspeuren naar goede deals. Het handigste hieraan? Je kunt zelf zoekwoorden instellen waarnaar gezocht zal worden, waardoor je geen onzinnige aanbiedingen te zien krijgt. Hierdoor krijg je alleen écht relevante vliegticket-aanbiedingen te zien. Mocht je familie of vrienden hebben die je komen opzoeken, is het handig om deze robotjes ook aan te laten staan tijdens je exchange zodat je hen zo nu en dan een goede aanbieding kan toesturen.

Bagage en overige zaken

Verder kan het handig zijn om van tevoren te kijken naar de bagage-voorwaarden van de airlines die naar jouw bestemming vliegen. Zo hebben vrijwel alle vliegtickets van Turkish Airlines 30 kilogram ruimbagage inbegrepen waardoor je in veel gevallen geen koffer bij hoeft te boeken. Dit scheelt enorm in de kosten, gezien ingecheckte koffers voor lange-afstandsvluchten al gauw honderd euro per stuk kunnen kosten. Kijk ten slotte ook zeker eens naar vliegtickets van en naar grote luchthavens in de buurt zoals Düsseldorf en Brussel. Op deze manier krijg je niet alleen meer variatie in de prijzen, maar kun je vaak ook op verschillende tijdstippen vliegen. Doe er je voordeel mee!

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *