Een half jaar weg van huis, dat is niet niks! Het is belangrijk dat je voorbereid weg gaat, en één van de onderdelen van een goede voorbereidingen is het meenemen van de juiste spullen. Maar wat moet je nu écht niet vergeten mee te nemen?

Kleding en schoeisel

De kleding die je meeneemt op je exchange is voornamelijk afhankelijk van het klimaat van je exchange-bestemming. Houd er rekening mee dat je, ook bij warme bestemmingen, een jas of fijn vest nodig zult hebben. In de meeste landen waar het gewoonlijk erg warm is, hebben alle gebouwen constant airconditioning aanstaan. Hierdoor kan het temperatuurverschil van binnen en buiten erg groot zijn en is het fijn om een vest aan te kunnen doen. Het meenemen van goede wandelschoenen is ook van belang.

Verzorgingsproducten

Niet alle verzorgingsproducten hoef je mee te nemen op exchange. Veel dingen zul je daar nog kunnen kopen en dan is het zonde van de ruimte in je koffer of backpack! Zoek wel van tevoren goed op of alles verkrijgbaar is bij jouw exchange-bestemming. Wist je bijvoorbeeld dat ze in Korea geen deodorant verkopen in spuitbussen? Verder kan het ook handig zijn om reisverpakkingen voor bijvoorbeeld shampoo mee te nemen. Die kun je weer gebruiken als je een weekendje weg gaat!

Verboden goederen

Als je met het vliegtuig op exchange gaat, moet je uiteraard rekening houden met goederen die verboden zijn om mee te nemen in het vliegtuig. Een lijst met algemene verboden goederen vind je hier. Per maatschappij en bestemming kan deze lijst echter nog ietwat verschillen. Zo mag je bij sommige maatschappijen bepaalde elektronische apparatuur niet meenemen.

No worries!

Eén ding is belangrijk om te onthouden: de grote winkelketens die je in Nederland kunt vinden, vind je vaak in vrijwel iedere hoofdstad. Dus mocht je onverhoopt tóch iets vergeten, dan kun je het altijd op de plaats van je bestemming kopen.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *