Thailand is een populair land onder backpackers. Dit komt onder andere door de mooie landschappen en de prachtige stranden die Thailand te bieden heeft. Maar waar mag je nu écht niet missen tijdens je rondreis door Thailand? De meeste reizigers beginnen hun reis in het drukke Bangkok. Bangkok is redelijk centraal gelegen in Thailand, dus vanuit hier kun je je route beginnen.

Noord Thailand

Zo’n 100 kilometer ten noorden van Bangkok vind je Ayutthaya, hier zijn indrukwekkende tempels en ruïnes zien. Hierna kun je per vliegtuig of nachttrein naar het backpackerswalhalla Chiang Mai doorreizen. Hier vind je talloze eettentjes, gezellige hostels en prachtige tempels. Vanuit Chiang Mai is het zo’n drie à vier uur reizen naar Pai (per scooter of per minivan). De route naar Pai alleen al is een bezienswaardigheid met alle watervallen en uitzichtpunten die je tegekomt. Pai staat bekend om haar natuur en is dan ook een plek waar veel reizigers langer blijven dan gepland. Mocht je nog wat tijd over hebben is Chiang Rai ook nog een aanrader!

Zuid Thailand

Vanuit Chiang Mai kun je goedkoop naar het zuiden van Thailand vliegen, bijvoorbeeld naar Surat Thani. In het zuiden zijn allerlei prachtige tropische eilanden te vinden voor een relax-dagje na al het sightseeing. Koh Phangan staat bekend om haar mooie stranden en is minder drukbezocht dan Koi Samui en Phuket. Hierna reis je door naar Ao Nang (regio Krabi). Trek ook hier zeker een aantal dagen voor uit, want de regio Krabi is zeker de moeite waard om goed te bekijken. Wanneer je het zuiden van Thailand bezoekt mag je Khao Sok National Park niet overslaan. Boek bij een lokale reisagent een excursie hier naartoe en verblijf zeker een avond in een bungalow op het meer.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *